Украина против распространения баллистических ракет

25.11.2002, 15:10

Украина стала государством-участником Международного Кодекса поведения против распространения баллистических ракет. (укр.)

25 листопада Україна стала державою-учасницею Міжнародного Кодексу поведінки проти розповсюдження балістичних ракет, урочисте приєднання до якого відбулося в Гаазі (Нідерланди). Відповідну ноту щодо рішення уряду України передав глава української делегації на установчій міжнародній конференції Заступник Державного секретаря МЗС України Ігор Харченко.

У виступі на конференції глава делегації України наголосив на актуальності та важливості прийняття універсального міжнародного документа, який би закріпив відданість світового співтовариства справі запобігання розповсюдженню зброї масового знищення та засобів її доставки. У виступі глави української делегації було підкреслено, що Україна проводить послідовну політику у сфері нерозповсюдження ракет та ракетних технологій.

Було висловлено сподівання, що Міжнародний Кодекс поведінки проти розповсюдження балістичних ракет сприятиме подальшому зміцненню безпеки та стабільності у світі за допомогою введення у дію додаткового міжнародного механізму у галузі нерозповсюдження.

У роботі гаазької конференції взяли участь та приєдналися до нового Кодексу поведінки проти розповсюдження балістичних ракет 92 держави світу.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також