"ОРЛАН ТРАНС" "ВООРУЖАЕТСЯ" СПУТНИКОВОЙ СВЯЗЬЮ

13.12.2002, 14:40

Группа компаний "Орлан Траст" стала единственным украинским перевозчиком, который будет контролировать перемещение своих транспортных средств с помощью глобальных систем спутниковой связи. (укр.)

Про це повідомив віце-президент з транспорту та логістики концерну "Орлан" Павло Гайдай. Підписаний контракт передбачає, що вже до кінця січня 2003 року необхідним обладнанням будуть укомплектовані всі 250 автопотягів компанії "Орлан Транс".

Для контролю за транспортними засобами та зв'язку з ними в будь-якій точці світу, автопотяги компанії "Орлан Транс" будуть обладнані супутниковими станціями "Інмарсат" (International Satellite Organization) з вмонтованими приймачами GPS (глобальної космічної навігаційної системи). Інформація з транспорту в цифровому вигляді поступатиме в диспетчерський пункт, що розташований у Києві. Після її обробки відслідковувати автопотяги з вантажами клієнти можуть на електронній карті через мережу Інтернет за допомогою спеціального програмного забезпечення. Особливе обладнання також дозволяє логістик-менеджерам компанії обмінюватися з екіпажами голосовими, факсовими та електронними повідомленнями.

Як зазначив П. Гайдай, подібна політика "Орлану" виправдана і вже найближчим часом принесе свої результати. Нові прогресивні технології не тільки зручні як перевізнику, так і клієнту, але і вигідні в економічному плані. Вже сьогодні використання системи управління перевезеннями збільшує прямий валовий прибуток компанії на 14%. Системи супутникового зв'язку дозволяють в режимі реального часу відслідковувати переміщення вантажів, точно планувати строки доставки; оперативно втручатися в хід перевезень; планувати завантаженість складських площ, а також продавати вантаж "з колес" та своєчасно виконувати митні формальності.

"Орлан Транс" входить до складу концерну "Орлан" і є одним з найбільших українських перевізників вантажів. Компанія була заснована у 1999 році на базі львівського відділення колишнього "Укртранс-Львів", що веде свою історію з 1960 року. Сьогодні "Орлан Транс" володіє найсучаснішим серед українських перевізників автопарком, який налічує 250 автомобілів провідних виробників - "VOLVO", "SCANIA", "RENAULT".

Серед клієнтів "Орлан Транс" такі відомі іноземні та вітчизняні компанії, як: Procter & Gamble, Ikea, Nord, Rainford, Sandora, В.А.Т. Прилуки та ін.
По материалам пресс-службы концерна "Орлан Транс".

Читайте також