Программа действий правительства будет разрабатываться при участии регионов

05.12.2002, 11:26

Премьер-министр Украины Виктор Янукович на заседании Межведомственной комиссии по вопросам местного самоуправления при Кабинете Министров Украины рассказал о механизме формирования "Программы действий правительства". (укр.)

На його переконання, програма дій нового коаліційного уряду повинна розроблятиметься за участю регіонів, керівників галузей і народних депутатів.

В. Янукович наголосив, що програма уряду буде "спільною роботою, спільною вiдповiдальнiстю i спiльним звiтом перед українським народом".

За словами Прем'єр-міністра, передбачається, що спочатку регіони складуть звіт з питань соціально-економічного розвитку за 2002 рiк. На другому етапі обговорюватиметься пріоритетний розвиток регіонів на 2003 рік.

В. Янукович також поінформував присутніх про те, що уряд і Координацiйна рада парламентської бiльшостi пiдписали протокол про закрiплення розподiлу посад у Кабiнетi Мiнiстрiв. Найближчим часом, сказав вiн, планується розробити полiтичну угоду мiж урядом i Верховною Радою, яка передбачатиме спiльну відповідальність уряду i парламенту перед державою.

Відкриваючи засідання Міжвідомчої комісії, глава уряду також зазначив, що в Україні в основному створене законодавче поле для реалізації місцевого самоврядування відповідно до принципів Європейської хартії місцевого самоврядування.

Так, за останній період розроблено урядом і схвалено Верховною Радою ряд важливих законодавчих актів, які безпосередньо стосуються місцевого самоврядування. Це насамперед Бюджетний, Земельний, Цивільний кодекси, закони "Про службу в органах місцевого самоврядування", "Про органи самоорганізації населення", "Про статус депутатів місцевих рад" тощо.

Учасники засідання комісії заслухали інформацію про перебіг реалізацію завдань, передбачених Програмою державної підтримки розвитку місцевого самоврядування в Україні.

Міжвідомча комісія затвердила план організаційних заходів із співпраці делегації України в Конгресі місцевих і регіональних влад Європи (КМРВЄ) та Міжвідомчої комісії з питань місцевого самоврядування при КМУ. Фонду сприяння місцевому самоврядуванню доручено підготувати і затвердити склад організаційного комітету з підготування і проведення Дня України на 10-й сесії Конгресу та план заходів його проведення. Так, зокрема, організацію фотовиставки "Україна на міжнародній арені", виступи творчих колективів і проведення прийому для членів Конгресу в приміщенні Ради Європи. Як зазначалося на засіданні, робота для забезпечення участі української делегації в 9-й сесії Конгресу проведена скоординовано і на високому професійному рівні.

Члени Міжвідомчої комісії затвердили також план роботи комісії на 2003 рік.

Засідання Міжвідомчої комісії відбулося напередодні Дня місцевого самоврядування. З нагоди професійного свята велика група кращих працівників органів місцевого самоврядування відзначена нагородами Кабміну.
Инф. пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також