Закарпатские вина и коньяки высоко оценили в Москве

07.12.2002, 11:57

Пяти золотых и одной серебряной медали удостоены закарпатские коньяки и вина на VI международном конкурсе вин, состоявшемся в Москве. (укр.)

За словами члена дегустаційної комісії з оцінки якості коньяків Едуарда Михайлянца - радника генерального директора корпорації "Закарпатсадвинпром", Україну на конкурсі представляли вісім підприємств. Марочні коньяки "Ужгород", "Карпати" і "Тиса" виробництва Ужгородського коньячного заводу завоювали золоті медалі, а коньяк "Закарпатський" відзначено срібною.

Із "золотом" повернулися з Москви й вина "Середнянське" радгоспу-заводу "Берегівський" та "Іршавське" - Іршавського заводу продтоварів. До слова, вина регіону ціняться не лише в Росії. На щорічному ярмарку "Вина України", що проходив у Києві, вже призабута знавцями "Троянда Закарпаття" також завоювала золоту медаль. Виробництво цього популярного напою ще не так давно було зведено до мінімуму через різке скорочення площ під виноградом сорту "Трамінер", який є основою неповторного букету "Троянди Закарпаття".
Іван Гудзоватий.
Инф. газеты "Голос України".

Читайте також