В США строят новый Украинский музей

26.02.2002, 11:22

В центре Нью-Йорка - на Манхеттене - началось строительство нового многоэтажного здания Украинского музея. (укр.)

"На переконання українських дипломатів в Нью-Йорку, будівництво, а фактично - нове народження Українського музею в цьому місті - це справа загальноукраїнської національної ваги. Завдяки новому музею, який незабаром стане одним з найважливіших центрів української присутності в Сполучених Штатах, Україна зможе не лише ознайомити широку міжнародну громадськість з власною культурою, але й по-новому утвердити свій сучасний образ в одній з найвпливовіших столиць світового життя", - заявив Постійний представник України, Посол Валерій Кучинський під час зустрічі з керівництвом Українського музею, який нещодавно розпочав будівництво нового, багатоповерхового приміщення в центральній частині Нью-Йорка.

У ході робочої зустрічі, участь в якій взяв Генеральний консул України в Нью-Йорку Сергій Погорельцев, обговорювалися практичні питання, пов'язані із оснащенням нового музею, розширенням його колекційних можливостей, забезпеченням співпраці з українськими державними інституціями, музеями, картинними галереями.

"Вельми важливо, що останнім часом в Нью-Йорку активізувалося українське життя. На сьогодні завдяки співпраці між українськими дипломатами і представниками української громади в США суттєво зросла кількість спільних проектів і завдань, реалізація яких піде на користь популяризації іміджу України у світі. Ми маємо практичні плани і чітку налаштованість на досягнення реальних результатів у цій сфері", - наголосив Посол Валерій Кучинський.

Український музей в Нью-Йорку був заснований у 1976 році і вважається одним з найцікавіших і найдинамічніших малих музеїв США. На сьогодні на Манхеттені - центральному острові Нью-Йорка - розпочалося будівництво нового приміщення музею, що буде розрахований на значну кількість експозицій, художніх виставок і музейних колекцій. У планах музею проведення виставок одного з найвідоміших світових скульпторів Олександра Архипенка, а також багатьох інших відомих у світі українських митців. Планується, що у музеї буде відкрито для публічного огляду архів української дипломатичної присутності в США, розпочинаючи з часу Української Народної Республіки 1917 року.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також