Демократические выборы могут укрепить международный имидж Украины

27.02.2002, 10:51

27 февраля состоялось первое рабочее заседание Консультативного совета при Министерстве иностранных дел Украины, в который входят известные политологи и руководители негосударственных организаций страны. (укр.)

Темою зустрічі була діяльність української дипломатії по підтриманню міжнародного іміджу України в контексті майбутніх парламентських виборів.

Відкриваючи засідання, Міністр закордонних справ Анатолій Зленко заявив, що близькість виборів спричинила суттєве зростання інтересу до України. На його думку, необхідно використати цю підвищену увагу на користь нашої держави. Це завдання мало б, за словами глави зовнішньополітичного відомства, об'єднати зусилля вітчизняної дипломатії та неурядових організацій.

Члени Консультативної ради підтримали цю думку. Вони висловили переконання, що парламентські вибори, проведені в демократичному і транспарентному ключі, безумовно, зміцнять міжнародний імідж держави. Члени Ради наголошували, що неурядові організації зацікавлені в цьому, і готові надати МЗС сприяння в поширенні об'єктивної інформації про хід та результати виборів.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також