Программу социального развития села правительство рассмотрит уже этой весной

05.02.2002, 13:12

Проект государственной программы развития социальной инфраструктуры села на период до 2005 года правительство должно разработать и рассмотреть в апреле нынешнего года, а затем передать в Верховную Раду Украины для принятия ее на законодательном уровне. (укр.)

Про це повідомив Прем'єр-міністр України Анатолій Кінах під час засідання, присвяченого розвитку соціальної інфраструктури села. Ця програма має стати першим кроком у подоланні негативних процесів, які перешкоджають нормальній життєдіяльності сільського населення. Виконання її положень має дати можливість сформувати рівень соціальної сфери, який забезпечив би надання необхідних послуг всім селянам за місцем їх проживання. При розробці програми будуть враховуватись необхідність поліпшення демографічної ситуації на селі, розширення сфери прикладання праці сільського населення, збереження сільських населених пунктів і ефективного використання поселенського потенціалу.

Загальний обсяг продукції, вироблений селянами за 2001 рік, складає 65,1 млрд. грн. Темп зростання обсягів виробництва продукції сільського господарства за 2001 рік склав 109,9%. Загальний обсяг товарної зернової продукції становив 39,7 млн. тонн, при цьому продовольчого - 23,9 млн. тонн, 15,8 млн. тонн - фуражного. Середня врожайність пшениці в Україні за 2001 рік - 31 центнер з гектара. Прем'єр-міністр зазначив, що високі показники діяльності АПК останніх років мають бути підкріплені підвищенням рівня життя 16 млн. селян.

В цьому контексті А. Кінах наголосив на тому, що питання соціального розвитку села необхідно розглядати як один з найпріоритетніших напрямів державної політики України.
Инф. пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також