ООН приняла резолюцию по Ближнему Востоку

13.03.2002, 13:29

В Украине с глубоким удовлетворением воспринят факт утверждения Советом Безопасности ООН сегодня, 13 марта, резолюции по ситуации на Ближнем Востоке. (укр.)

У цьому документі авторитетний орган ООН вимагає негайного припинення всіх актів насильства і закликає ізраїльську та палестинську сторони до співробітництва в імплементації плану Тенета і рекомендацій Комісії Мітчелла з метою відновлення переговорів з політичного врегулювання.

Україна повністю поділяє викладене в резолюції РБ ООН бачення близькосхідного регіону, де "дві держави, Ізраїль та Палестина, живуть бік о бік у безпечних та визнаних кордонах".

Ми сподіваємося, що це важливе рішення Ради Безпеки ООН надасть необхідного імпульсу відновленню мирного процесу на Близькому Сході.

Особливого значення набуває сьогодні максимальна активізація та координація міжнародних дипломатичних зусиль, спрямованих на розблокування ізраїльсько-палестинської кризи і відновлення мирних переговорів. Україна, як активний учасник процесу, готова і надалі надавати всіляко сприяти цьому.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також