На приз братьев Кличко

23.03.2002, 13:53

23 марта в Киевском цирке открывается международный турнир по профессиональному боксу на приз братьев Кличко (и при их участии), организованный при поддержке Киевской городской государственной администрации (укр.).

16 березня у Штутгарті (Німеччина) Володимир Кличко у восьмому раунді нокаутував південноафриканця з американським паспортом Френсіса Боту - "білого буйвола", чемпіона Північної Америки за версією WBA та чемпіона світу за версією IBF, який за 12 років провів 49 боїв на професійному рингу.

Володимир Кличко відстояв титул чемпіона світу за версією WBO (Всесвітньої боксерської організації). Це була 38-ма перемога нашого земляка на професійному рингу. Побажаймо йому удачі й надалі. 1 червня у нього новий бій в Атлантик-Сіті (штат Нью-Джерсі, США) з Реєм Мерсером за титул чемпіона світу за версією WBO. Сподіваємось, і той бій наблизить його до поєдинку з "великими з великих" на боксерському Олімпі - Тайсоном та Льюїсом. Відомо, Майкові Тайсону повернули боксерську ліцензію у Вашингтоні, але поки що лише на один бій - з Ленноксом Льюїсом, який має відбутися 8 червня.

На поєдинку в Штутгарті був присутній київський міський голова Олександр Омельченко, якого єднає з братами Кличками давня дружба. Клички називають Олександра Омельченка своїм "талісманом удачі". Він літає на всі їхні відповідальні бої... І на всіх, де він був, Клички перемагали. Лише одного разу Олександр Омельченко не зміг прилетіти, і Віталій його тоді програв. Потім обидва брати "зауважили" йому, щоб "більше собі такого не дозволяв".
По материалам газеты "Сільські вісті".

Читайте також