Обсуждались проблемы "Энергоатома"

07.03.2002, 13:08

Проблемы развития ядерной отрасли Украины и предприятий, которые находятся в составе НАЭК "Энергоатом", обсуждались во время совещания под председательством Премьер-министра Украины Анатолия Кинаха. (укр.)

Відкриваючи нараду, Анатолій Кінах зазначив, що атомна енергетика є і залишається однією з головних галузей ПЕК. Оскільки вона належить до критичних технологій, питання безпечної надійної експлуатації енергоблоків повинні стати пріоритетними в діяльності як структур державної влади, так і фахівців трудових колективів галузей.

Прем'єр-міністр відзначив, що в 2001 році Україна мала досить високий коефіцієнт використання потужностей атомної енергетики - на рівні 73%-74%. Це найкращий показник за всю історію України, який дав можливість практично на місяць раніше запланованих термінів виконати річні завдання з вироблення електричної енергії.

Однією з головних проблем галузі Анатолій Кінах назвав низький рівень розрахунків за куплену в НАЕК "Енергоатом" електроенергію. Це, в свою чергу, не дає можливості в повному обсязі виконувати заходи, спрямовані на підвищення безпеки енергетичних блоків, вирішення соціально-економічних проблем трудових колективів, добудову нових енергогенеруючих потужностей тощо.

В нараді взяли участь керівники областей та регіонів України, на території яких розташовані АЕС. Відбувся обмін думками з питань надійної, безпечної експлуатації АЕС та поліпшення їх фінансово-економічного стану.

Президент НАЕК "Енергоатом" Юрій Недашковський повідомив, що у 2001 році поставки ядерного палива здійснювались відповідно до запланованих термінів постачання, що дозволило уникнути перепростою енергоблоків в зв'язку з відсутністю ядерного палива. За даними Президента НАЕК "Енергоатом", у 2001 році компанія виробила електроенергії на суму 7,1 млрд. грн., отримавши при цьому по всім видам оплати 4,1 млрд. грн.

За результатами наради Прем'єр-міністр України дав відповідні доручення щодо покращення ситуації в галузі.
Инф. пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також