Европа предлагает Украине сотрудничество в области биохимии

17.04.2002, 13:20

Состоялась встреча Вице-премьер-министра Украины Владимира Семиноженко с делегацией Федерации европейских биологических обществ (FEBS) во главе с Президентом FEBS профессором Г. Дирхаймером. (укр.)

Федерація європейських біохімічних товариств охоплює 46 країн Європи і є найбільшою регіональною організацією з природничих наук. Головна мета Федерації полягає в розвитку фундаментальних дослідженнях та здобутті нових технологій у сфері біохімії, молекулярної і клітинної біології та біотехнологій.

Мета офіційного візиту делегації FEBS в Україну - ознайомлення із станом досліджень та підготовки наукових кадрів у сфері біохімії, а також визначення перспектив співробітництва з українськими науковими центрами та вченими і надання їм відповідної допомоги від FEBS.

"Для досягнення нових наукових горизонтів на сьогоднішній день, як ніколи, гостро стоїть потреба в міжнародної кооперації. Співпраця між українськими науково-дослідними центрами і FEBS позитивно вплине на розвиток української науки, це приклад тих глобалізаційних процесів, які жодним чином не суперечать національним інтересам", - зазначив під час зустрічі Володимир Семиноженко.
Инф. пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також