Главой наблюдательного совета Укрэксимбанка избран Василий Роговой

17.04.2002, 13:03

Состоялось заседание наблюдательного совета Укрэксимбанка под председательством Премьер-министра Украины Анатолия Кинаха. (укр.)

Відкриваючи засідання, А. Кінах зазначив, що Державний експортно-імпортний банк входить в п'ятірку найбільших банків України і відіграє важливу роль у питаннях, які стосуються розвитку національної економіки. У структурі кредитного портфелю банку 50% складають довгострокові кредити.

Учасники засідання заслухали інформацію про результати діяльності Укрексімбанку у 2001 році та обговорили ряд питань, серед яких, зокрема, затвердження Положення про наглядову раду та визначення основних напрямів діяльності Укрексімбанку у 2002 році.

Головою наглядової ради банку було обрано Віце-прем'єр-міністра України Василя Рогового, його заступниками - першого заступника глави Адміністрації Президента України Олега Дьоміна та народного депутата України Володимира Макєєнка.

Анатолій Кінах наголосив на необхідності підсилення всіх складових експортно-імпортної політики України, активізації роботи, спрямованої на реалізацію середньо- та довгострокових програм. При цьому необхідно враховувати потреби найбільших підприємств-експортерів, які визначають в цілому кінцевий фінансовий, економічний, і соціальний результат, що впливає на всі складові життєдіяльності держави.

Глава уряду впевнений, що це засідання оновленої наглядової ради дасть можливість закріпити позитивні результати діяльності банку як невід'ємної складової фінансової і банківської системи держави і визначити ті пріоритети, які повинні бути враховані у подальшому розвитку банку.

Державний експортно-імпортний банк України заснований у січні 1992 року, у вересні 2000 року перереєстрований у відкрите акціонерне товариство. За розмірами статутного фонду, власних коштів, активів та прибутку Укрексімбанк входить до найбільших банків України. На сьогодні мережа банку налічує 24 філії та 41 безбалансове відділення у всіх регіонах України. Банк підтримує ділові стосунки з 644 банками-кореспондентами у 70 країнах світу. На початок 2002 року кредитний портфель банку сформований у обсягах близько 1,6 млрд. гривень.
Инф. пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також