Комитет ВР по вопросам экологической политики рассмотрел 358 законопроектов

02.04.2002, 12:23

Парламентский комитет по вопросам экологической политики, природопользования и ликвидации последствий Чернобыльской катастрофы считает важным результатом своей деятельности за период работы парламента третьего созыва принятие Верховной Радой законов и постановлений, направленных на улучшение экологической ситуации в Украине. (укр.)

Серед них, зокрема, в Комітеті називають закони: "Про загальні засади подальшої експлуатації і зняття з експлуатації Чорнобильської АЕС та перетворення зруйнованого 4-го енергоблоку АЕС на екологічно безпечну систему", "Про Концепцію сталого розвитку населених пунктів", "Про мораторій на проведення суцільних рубок на гірських схилах в ялицево-букових лісах Карпатського регіону", "Про заборону ввезення і реалізації на території України етилованого бензину та свинцевих добавок до бензину", "Про спеціальну економічну зону "Славутич" тощо.

За цей час Комітетом розглянуто більш як 740 питань, в тому числі 358 законопроектів.

Комітет приділяв увагу створенню законодавчої бази з питань надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру. Зокрема, ухвалені парламентом закони "Про аварійно-рятувальні служби", "Про захист населення і територій від надзвичайних ситуації техногенного та природного характеру", "Про об'єкти підвищеної небезпеки". З ініціативи Комітету парламент ухвалив закони, спрямовані на поліпшення соціального захисту населення, яке постраждало внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Протягом зазначеного періоду Комітетом підготовлено та Верховною Радою ухвалено чотири Державні програми: про поводження з токсичними відходами; про формування національної екологічної мережі України на 2000-2015 роки, про затвердження загальнодержавної програми охорони та відтворення довкілля Азовського та Чорного морів; про розвиток водного господарства.

З ініціативи Комітету у Верховній Раді відбулося 4 парламентських слухання щодо дотримання вимог екологічного законодавства в Україні; щодо напрямків реалізації та вдосконалення екологічної політики; а також слухання, присвячені 15-й річниці Чорнобильської катастрофи.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також