Украинец Руслан Пономарев проиграл китаянке Чжу Чен

03.04.2002, 16:10

Чемпион мира по версии ФИДЕ Руслан Пономарев стал автором сенсации первого этапа Гран-при, который начался 3 апреля в Дубае. В первом туре Пономарев, который был посеян под первым номером, проиграл чемпионке мира среди женщин китаянке Чжу Чен и выбыл из дальнейшей борьбы. (укр.)

Чорними Пономарьов зіграв з китаянкою внічию, а білими програв. Також пройшли в наступне коло Дреєв, Георгія, Лотьє і Топалов.

Варто додати, що на даний момент ще один українець відігрався на турнірі - це Сергій Карякін, який пробився в основну сітку з кваліфікації, але вже в першому колі був "битий" болгаром Веселіном Топаловим.

Єдиним представником України на турнірі в Дубаі залишився Василь Іванчук, який повинен зустрітися в стартовій партії з росіянином Баррєвим.

Відзначимо, що перший етап, як і всі подальші, пройде по наступній схемі: 32 учасника зіграють за нокауту-системою, причому ті, що тільки програли в першому колі вибувають з турніру. Інші шістнадцять продовжать грати між собою, поки не визначать володаря всіх місць з 1-го по 16-е.
По информации "Champion.com.ua".

Читайте також