Предложена схема временного размещения депутатов в зале Верховной Рады

30.04.2002, 12:32

Подготовительная депутатская группа завершила проработку вопросов к первой сессии Верховной Рады Украины. (укр.)

29 квітня група, зокрема, рекомендувала покласти на парламентські комітети - після завершення їх формування - розгляд і затвердження функціонального спрямування комітетів.

Група також рекомендує Верховній Раді встановити мінімальну чисельність членів депутатської фракції або групи на рівні 19 народних депутатів. З цією метою група запропонує парламенту розглянути проект постанови про внесення відповідних змін до Регламенту Верховної Ради. Чинний Регламент передбачає, що депутатська фракція або група складається не менш як з 14 народних депутатів України.

На спільному засіданні Підготовчої групи прийнято рішення запропонувати лідерам політичних блоків і партій надати попередні списки депутатських фракцій до 7 травня, а до 14 травня - уточнені списки фракцій для їх офіційної реєстрації.

Група вирішила припинити обговорення порядку обрання Голови Верховної Ради, його першого заступника та заступника, голів та перших заступників голів парламентських комітетів. Члени групи пропонують передати це питання на розгляд керівників політичних партій та блоків, які перемогли на виборах. Разом з тим Підготовча група пропонує Верховній Раді провести голосування обрання Голови Верховної Ради у відкритому фіксованому (поіменному) режимі.

Члени групи ухвалили звернутися до Кабінету Міністрів з вимогою забезпечити фінансування Верховної Ради відповідно до Держбюджету на 2002 рік з урахуванням недофінансування парламенту, що на кінець квітня становило 7,8 млн. грн.

Члени групи також запропонували схему тимчасового розміщення народних депутатів у сесійній залі. Нею передбачено зарезервувати місця за народними депутатами - членами майбутніх фракцій: "Єдина Україна" - 165 місць, "Наша Україна" - 120, КПУ - 66, СДПУ(о) - 37, БЮТ - 26, СПУ - 24 місця, позафракційним депутатам буде виділено - до 20 місць у сесійній залі.

Підготовча група до початку роботи першої сесії підготує звіт про свою роботу. Її останнє засідання намічено на 13 травня.
По материалам Информационного управления Верховной Рады Украины.

Читайте також