В УКРАИНЕ РАБОТАЕТ 35 АССОЦИИРОВАННЫХ ШКОЛ ЮНЕСКО

06.04.2002, 12:30

5 апреля в МИД Украины состоялось первое заседание координаторов Ассоциированных школ ЮНЕСКО (АШЮ). (укр.)

Засідання відбулося під головуванням голови Національної комісії України у справах ЮНЕСКО, заступника глави Адміністрації Президента України Анатолія Орла.

У своєму виступі голова Нацкомісії України зробив наголос на високому професійному рівні роботи переважної більшості Асоційованих шкіл ЮНЕСКО в Україні, яка здійснюється з дотриманням основних принципів діяльності ЮНЕСКО та спрямована на реалізацію проектів, що мають пріоритетне значення для України.

А. Орел повідомив про деякі конкретні результати діяльності Асоційованих шкіл ЮНЕСКО в Україні за останні роки, коротко зупинився на нещодавно затвердженому Міністерством освіти і науки України "Примірному положенні про Асоційовані школи ЮНЕСКО в Україні" та повідомив про нові ініціативи та заходи, в яких візьмуть участь представники від України.

Підкреслювалося, що у рамках відзначення в Україні Міжнародного року ООН із захисту світової культурної спадщини Національною комісією у справах ЮНЕСКО ініційовано питання включення до шкільних навчальних програм проведення спеціальних уроків або виховної години з цієї проблематики, започаткування щорічного шкільного конкурсу дитячого малюнку "Знай і люби свій край", відвідання школярами музеїв та заповідників, організація в бібліотеках та музеях тематичних книжкових виставок тощо.

У своїх виступах голова Координаційної ради Асоційованих шкіл ЮНЕСКО О. Констянтинова, інші координатори Проекту АШЮ наголошували, зокрема, на необхідності пошуку нових напрямів співробітництва, створенні єдиного інформаційного поля та покращення обміну інформацією між Асоційованими школами ЮНЕСКО в Україні. Порушувалося питання про проведення низки регіональних науково-практичних конференцій і семінарів із широким залученням шкіл - учасників Проекту АШЮ.
Инф. пресс-службы МИД Украины.

Читайте також