Десять лет эфира украинской службы ВВС

17.05.2002, 12:13

Украинская служба ВВС отмечает десятилетний юбилей целым рядом мероприятий в Киеве, Львове и Донецке. (укр.)

Ефірна служба, яка вперше видала програму 1 червня 1992 року, нині має більше 3 мільйонів слухачів і сотні тисяч користувачів, які отримують доступ до її продукції через Інтернет.

У Києві на святкуванні річниці будуть присутні дама Полін Невілл-Джонс, відповідальна за міжнародне мовлення в наглядовій раді ВВС; Девід Мортон, голова Євразійського Регіону Всесвітньої служби ВВС; Олексій Сологубенко, нинішній голова Української Служби ВВС; Елізабет Робсон, нині - голова Російської служби, в минулому - голова Української служби ВВС.

21 травня ВВС проведе прес-конференцію в агентстві новин УНІАН, де буде оголошено про нове партнерство з компанією мобільного зв'язку UMC. Цей новаторський проект дасть змогу новій аудиторії отримати доступ до новин ВВС українською мовою в звуковій і текстовій формах через мобільні телефони. ВВС також оголосить про заснування щорічних стипендій ВВС для студентів, які навчаються журналістиці в українських університетах. На відзначення десятої річниці цього року буде надано три стипендії - в Києві, Львові та Донецьку.

У той самий день дама Полін Невілл-Джонс отримає від імені ВВС нагороду "Золота Фортуна". Вручена президентом Академії наук України Борисом Патоном на Міжнародному Київському телерадіоярмарку, ця нагорода вшановує внесок ВВС до міжнародного ефірного мовлення. ВВС також влаштує презентацію і ділове прийняття, під час яких буде висвітлено важливість редакційної врівноваженості, об'єктивності і точності в ефірному мовленні. Буде також влаштовано презентацію видання "Настанов продюсерам ВВС" українською мовою. На прийняття будуть запрошені партнерські радіостанції ВВС на визнання їх неоціненних заслуг і для дальшої розбудови довготермінових партнерських відносин.

Представники ВВС перебуватимуть в Україні до 24 травня. Поміж інших заходів - зустріч з Міністром закордонних справ України Анатолієм Зленком і прийняття від імені Посла Її Величності Роланда Сміта.
По материалам пресс-релиза ВВС.

Читайте також