Более 200 военнослужащих запаса закончили языковые курсы

23.05.2002, 12:45

Военнослужащие запаса, которые обучаются на языковых курсах, организованных при поддержке экономического директората НАТО, теперь будут изучать еще и основы маркетинга, менеджмента и финансовой деятельности. (укр.)

24 травня в приміщенні Французького культурного центру відбудеться випуск колишніх військовослужбовців, які пройшли курс мовної підготовки та спеціалізований курс з фінансового менеджменту, що проводяться під егідою Програми перепідготовки українських військовослужбовців, звільнених у запас і фінансується НАТО.

Дві групи випускників-військовослужбовців запасу - 17 чоловік, які вивчали англійську мову на курсах при Британській Раді та французьку мову у Французькому культурному центрі, отримають сертифікати після закінчення 400-годинних інтенсивних курсів. Їм також будуть вручені сертифікати навчально-координаційного центру "Бізнес Лінк", де вони пройшли спеціалізовані 100-годинні курси з основ бухгалтерського обліку та фінансового менеджменту.

Програма мовної підготовки офіцерів запасу була започаткована НАТО в 1999 році і є одним із напрямків співробітництва між Україною та Альянсом в економічних питаннях. Основною метою реалізації даного проекту є надання допомоги колишнім військовим, або таким, що невдовзі мають бути звільненими у запас, поліпшити свої шанси щодо працевлаштування у цивільному секторі. В Україні цей проект реалізується під патронатом Національного координаційного центру соціальної та професійної адаптації військовослужбовців, звільнених у запас або у відставку Кабінету Міністрів України та економічного директорату НАТО.

Враховуючи продовження оборонної реформи в Україні та позитивні результати, які були отримані в ході втілення цієї ініціативи, економічний директорат НАТО ухвалив рішення щодо подальшого запровадження проекту в 2002 році з розширенням завдань щодо сприяння працевлаштуванню колишніх військових. Зокрема, запроваджено додатковий курс з основ маркетингу, менеджменту, фінансів та інших дисциплін.

Початок занять у нових групах заплановано на вересень-жовтень цього року. Вперше буде набрано групи вивчення італійської мови при Італійському культурному центрі у Києві та англійської мови при Британській Раді у Харкові. Подібні безкоштовні мовні курси з англійської, німецької та французької мов вже два роки, крім Києва, діють в Одесі, Львові та Узині. За цей час на таких курсах пройшли підготовку більше 200 військовослужбовців запасу Збройних Сил України, багато з яких успішно працевлаштувалися на цивільних посадах, зокрема, у представництвах іноземних кампаній.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також