Украине необходимо $30-$40 млрд. иностранных инвестиций

23.05.2002, 13:51

В Администрации Президента Украины прошло заседание "круглого стола" по вопросам формирования привлекательного инвестиционного имиджа регионов Украины и реализации их инвестиционного потенциала. (укр.)

У "круглому столі" прийняли участь висококваліфіковані експерти з питань залучення іноземних інвестицій, запрошені з канадської провінції Альберта, представники Київської міської державної адміністрації, Київської обласної державної адміністрації та Міністерства економіки та з питань європейської інтеграції України.

Як зазначалося в ході обговорення, обсяг іноземного капіталу в українській економіці складає близько $4,5 мільярдів, що далеко не відповідає потребі нашої держави в іноземних інвестиціях, яка оцінюється у $30-$40 мільярдів.

Одною з головних причин такої ситуації є незадовільний інвестиційний клімат у регіонах держави. Це, передусім пов'язано з недостатнім рівнем взаємодії між іноземними інвесторами та місцевими органами виконавчої влади і місцевого самоврядування, слабкою підготовкою керівництва згаданих владних структур в питаннях залучення іноземних інвестицій.

Зокрема, канадські фахівці поділилися провідним світовим досвідом у сфері залучення інвестицій, запропонували конкретні шляхи покращення інвестиційного клімату реґіонів нашої держави.
По материалам официального сайта Президента Украины.

Читайте також