Разработана программа содействия демократизации украинского общества

29.05.2002, 11:08

28 мая в Министерстве иностранных дел Украины состоялось первое заседание Руководящего комитета по реализации Совместной программы сотрудничества с Европейской комиссией и Советом Европы по укреплению демократической стабильности в Украине. (укр.)

На засіданні було представлено Спільну програму, розроблену відповідними директоратами Ради Європи (РЄ) та Європейською комісією (ЄК) у тісному контакті з причетними Міністерствами та відомствами України.

Метою тристоронньої Спільної програми визначена допомога Україні у виконанні зобов'язань, взятих при вступі до Ради Європи, а також загалом сприяння демократизації українського суспільства та впровадженню європейських норм і стандартів. Укладення Програми обумовлене необхідністю забезпечення безперервності процесу співробітництва між РЄ, ЄК та Україною в рамках попередньої аналогічної програми в 1995-2000 років, а також може розглядатися як відповідь на низку рекомендацій Парламентської асамблеї Ради Європи стосовно виконання Україною зобов'язань перед РЄ.

Реалізація Спільної програми також сприятиме досягненню Україною критеріїв майбутнього членства в Європейському союзі. Спільна програма розрахована на 2002-2003 роки та є однією з найбільших спільних програм ЄК-РЄ: її кошторис становить 1 млн. 830 тис. євро.

До української частини Керівного комітету на чолі із Держсекретарем МЗС з питань європейської інтеграції О. Чалим входять представники Верховної Ради, Верховного Суду, Кабінету Міністрів, Генпрокуратури, Фонду сприяння місцевому самоврядуванню, Мінюсту та інших відомств, задіяних в реалізації Програми.

В ході роботи першого засідання сторони обговорили змістовне наповнення Спільної програми, внесли свої пропозиції і зауваження щодо корегування положень Програми з урахуванням реалій сьогодення.

За форматом роботи Керівний комітет на регулярній основі проводитиме свої засідання з метою обговорення ходу імплементації Спільної програми та її ефективності.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також