Съезд АУБ намечает пути развития украинской банковской системы

14.06.2002, 18:09

Сегодня, 14 мая, в Пуще-Водице открылся 10 съезд Ассоциации украинских банков. (укр.)

В ньому взяли участь Прем'єр-міністр України Анатолій Кінах і Міністр економіки та з питань європейської інтеграції Олександр Шлапак.

Учасники з'їзду розглянули стратегію та основні завдання діяльності банків на період до червня 2003 року, в тому числі участь у законодавчій роботі, співробітництво з Національним банком України. У порядку денному - питання підвищення довіри суспільства до банків, захист органами державної влади інтересів комерційних банків, поліпшення перепідготовки персоналу фінансових установ і представлення інтересів національної банківської системи за кордоном.

Виступаючи перед учасниками з'їзду, Анатолій Кінах висловив занепокоєння відривом банківських кредитів від потреб реальної економіки. Однак ця проблема не може бути вирішена шляхом адміністративного тиску. Глава уряду наголосив, що головним залишається вдосконалення законодавства щодо захисту прав та інтересів банків, запровадженню Національним банком України гнучкої нормативної політики, чіткому відпрацюванню механізму санації та банкрутства.

На з'їзді йшлося також про боротьбу з відмиванням "брудних" грошей. Глава Асоціації українських банків Олександр Сугоняко відмітив готовність банків зробити усе можливе, щоб України була виключена з "чорного" списку FATF. Він підкреслив, що банківська система готова виступати партнером держави у боротьбі з відмиванням та наголосив на необхідності чіткого розділення функцій фінансового контролю.
Инф. пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також