Правительство повысит эффективность использования международных средств

27.06.2002, 11:52

Кабинет Министров Украины одобрил проект распоряжения "О мерах по повышению эффективности привлечения и использования средств международных финансовых организаций". (укр.)

Розпорядженням пропонуються організаційно-розпорядчі заходи, які мають зміцнити координацію діяльності центральних органів виконавчої влади щодо співробітництва України з міжнародними фінансовими організаціями (МФО). Цей документ має стати одним із супутніх кроків на шляху реалізації соціально-економічної політики України, визначеної у Програмі діяльності Кабінету Міністрів України, зокрема, в частині співробітництва з МФО.

Документом передбачено започаткування середньострокової програми співробітництва. Йдеться про підготовку стратегії такого співробітництва України з МФО з відповідним проведенням робіт щодо розширення обсягів та диверсифікації джерел залучення коштів міжнародних фінансових організацій. Великої уваги в урядовому документі надається вдосконаленню процедур ініціювання, підготовки та реалізації спільних з МФО проектів, що здійснюються відповідно до постанови Кабінету Міністрів України "Про порядок підготовки та реалізації проектів економічного та соціального розвитку України", які підтримуються міжнародними фінансовими організаціями. Ними, зокрема, передбачено широке коло консультацій з Міжнародним валютним фондом та відповідними комітетами Верховної Ради України.

Вже саме винесення даного документа на засідання Кабінету Міністрів свідчить про позитивні зрушення у співробітництві України з МФО, а його подальша реалізація дасть українській стороні можливість активніше впливати на визначення цілей, обсягів фінансування та організаційних схем впровадження проектів, здійснювати відбір тих проектів, що відповідають пріоритетам економічної політики уряду. Дієвості заходів, що намічаються, мають слугувати їх системний моніторинг та щоквартальний контроль за виконанням з боку Кабінету Міністрів. Координацію цієї спільної роботи центральних органів виконавчої влади України передбачається покласти на Міністерство економіки та з питань європейської інтеграції
Инф. пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також