ЕС поможет в развитии угольной отрасли

22.07.2002, 11:43

23 июля в Представительстве Европейской комиссии в Украине будут представлены результаты проекта "Партнерство ЕС и Украины в передаче ноу-хау в отрасли управления и развития угольной отрасли в Донбассе". (укр.)

Проект розпочав свою роботу 1 лютого 2000 року. Його цілями є надання підтримки вугільним підприємствам України з метою підвищення їх конкурентоспроможності і рентабельності, здійснення консалтингових послуг з економічних та технічних аспектів, передача європейського досвіду і ноу-хау для української вугільної промисловості.

Бюджет проекту складає 1,3 мільйони євро.

Протягом роботи проектом були реалізовані 4 великих демонстраційних проекти:
- розробка і запровадження інформаційної системи управління вугільним підприємством. На шахті "Южнодонбасская N1" була розроблена і успішно запроваджена інформаційна система управління вугільним підприємством, адаптована до умов українських шахт; - програма удосконалення техніки безпеки на шахтах Донбасу; - втілення і просування технології анкерного кріплення на українських шахтах; - поліпшення якості вугільної продукції та екологічні аспекти.

Також були підготовлені інвестиційні плани, бізнес-плани і техніко-економічні обґрунтування для більш ніж 30 шахт, збагачувальних фабрик і машинобудівних заводів.
По материалам пресс-релиза Представительства Европейской Комиссии в Украине.

Читайте також