Украинские музыканты покорили брюссельцев

23.07.2002, 13:35

Украинские военные музыканты покорили высоким исполнительским мастерством бельгийскую столицу. (укр.)

Нещодавно у Королівстві Бельгія на запрошення Міністра оборони цієї країни пана Андре Флао перебував зразково-показовий оркестр Збройних Сил України. Українські військові музиканти брали участь у святковому концерті з нагоди Національного свята Бельгії - Дня Незалежності.

Не дивлячись на акомпанемент проливного дощу, який супроводжував виступ українських музикантів на головній площі Брюсселя - Гран плас, вони вразили всіх присутніх своєю високою виконавчою майстерністю. Чисельні глядачі та гості міста, серед яких були представники політичних кіл Бельгії та дипломатичного корпусу, оплесками зустрічали кожен виступ наших військових музик, у виконанні яких пролунали фантазії на тему українських народних пісень, танців та маршів, сучасні джазові та класичні музичні твори. У Бельгії зразково-показовий оркестр Збройних Сил України також виступив з концертами у містах Півелі та Генку.

Значним внеском у розбудову україно-бельгійських відносин у культурній та військових сферах стало підписання Протоколу про співробітництво між Центральним музеєм Збройних Сил України та Королівським Музеєм збройних сил та воєнної історії Бельгії.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також