Украинский ответ на "глобальные экологические вопросы"

30.07.2002, 13:19

Информационный центр "Зеленое досье" представляет цикл из пяти короткометражных телефильмов, в которых дает свои ответы на экологические вопросы. (укр.)

Як звичайні люди бачать себе в контексті планети Земля? Чи замислюються, наскільки можливо задовольнити свої життєві потреби без нанесення шкоди довкіллю? Як вже сьогодні успішно вирішуються деякі екологічні проблеми?

Інформаційний центр "Зелене досьє" представляє цикл з п'яти короткометражних телефільмів, в яких дає свій варіант відповідей на ці та інші запитання, використовуючи конкретні приклади з повсякденного життя України:
- "Земляни" - погляди різних людей на своє місце на планеті;
- "Неправильно покладені речі" - переробка сміття;
- "На двох колесах" - історії від велосипедистів;
- "Будинок" - використання природних матеріалів у будівництві;
- "Інша енергія" - традиційне й сучасне використання альтернативних джерел енергії.

Наприкінці серпня українська делегація на чолі з Президентом України Леонідом Кучмою вирушить на Всесвітній самміт зі сталого розвитку, на якому розглядатимуться питання подальшого гармонійного розвитку планети. Яке значення мають глобальні політичні рішення керівників держав для пересічного громадянина, як він може дізнатися про ці рішення та реальну користь від них?

Запрошуємо вас поміркувати на ці теми разом з учасниками проекту - авторами та героями телефільмів, з представниками громадських організацій, офіційних українських і міжнародних структур, які готуються до участі у Всесвітньому самміті зі сталого розвитку.

Підтримка проекту інформаційного центру "Зелене досьє" "Місцева екологічна проблема в контексті повсякденного життя" здійснювалася РЕЦ-Київ за рахунок коштів, наданих Європейською Комісією. Точка зору авторів, викладена у фільмах, не обов'язково збігається з точкою зору Європейської Комісії чи РЕЦ-Київ.

Засідання, яке проводить Благодійний інформаційно-видавничий центр "Зелене досьє", відбудеться 31 липня об 11:00 в інформаційному прес-центрі IREX ПроМедіа (Печерський узвіз, 3).
По материалам пресс-релиза Представительства Европейской Комиссии в Украине.

Читайте також