Что я знаю о Европейском Cоюзе?

04.07.2002, 11:54

5 июля в помещении Киевского института международных отношений состоится финальная игра первого Всеукраинского конкурса "Что я знаю о Европейском Cоюзе?". (укр.)

У фіналі зустрінуться команди Львівського Інституту внутрішніх справ, Чернівецького національного університету, Дніпропетровського національного університету, Харківської Народної Української Академії, Херсонського державного педагогічного університету, Київського гуманітарного інституту та Житомирського представництва Відкритого міжнародного університету розвитку людини, які стали переможцями регіональних етапів конкурсу, що пройшли наприкінці травня в шести регіонах України.

Національний конкурс "Що я знаю про Європейський Союз?" цього року проводиться за підтримки Представництва Європейської Комісії в Україні вперше. Організатором конкурсу є громадська організація "Європейський дім" (м. Київ). Регіональними координаторами проведення конкурсу виступили євроклуби Львова, Дніпропетровська, Житомира, Луганська, Івано-Франківська та Херсона.

Змагання проходитимуть у вигляді вікторини, під час якої учасники відповідають на питання ведучого або команди-суперника. За перебігом змагань спостерігатиме журі, до складу якого входять спеціалісти в галузі європейського права та економіки, експерти програм технічної допомоги ЄС та представники інформаційних центрів ЄС.

Під час фінальної гри буде розіграно цінні призи та підготовлено телефільм про перебіг та результати конкурсу.

Українські євроклуби поширюють свою діяльність як на дітей, так і на молодь. Основне завдання полягає в інформуванні й вихованні молодих людей в дусі спільних європейських цінностей, сприяючи встановленню гарних стосунків із європейськими молодіжними неурядовими організаціями, підтримуючи курс України на інтеграцію в європейські структури. Євроклуби організуються при університетах, середніх школах, молодіжних та дитячих організаціях, серед працюючої молоді, і реєструються згідно з українським законодавством як неурядові неприбуткові організації.
По материалам пресс-релиза Представительства Европейской Комиссии в Украине.

Читайте також