Официальное заявление Министерства обороны Украины

05.07.2002, 15:28

Во время прохождения израильского самолета над территорией Украины Вооруженные Силы Украины не проводили учений по боевой стрельбе. (укр.)

Повідомлення деяких засобів масової інформації про те, що пілот ізраїльського літака під час прольоту над Україною (борт 615, який здійснював рейс Тель-Авів-Москва) спостерігав спалах невідомого походження, який сприйняв за пуск ракети, ретельно перевіряються оперативно створеною комісією Генерального штабу ЗС України.

Згаданий літак знаходився в повітряному просторі України з 22:15 до 23:04 4 липня за київським часом. Маршрут прольоту даного рейсу проходив далеко за межами полігонів ЗС України. В цей час на полігонах, найбільш наближених до траси прольоту, навчання з бойовою стрільбою і пусками ракет не проводились. Крім того, в цьому році Збройні Сили України жодного разу не здійснювали пуски ракет протиповітряної оборони.

У данний момент Міністерство оборони України спільно з МНС та СБУ детально вивчають інформацію, здійснюють перевірку стану на місцях. У Генеральному штабі ЗС України створено робочу групу під керівництвом заступника начальника Генерального штабу ЗС України генерал-лейтенанта Сергія Кириченка.

Міністерство оборони України по мірі надходження інформації буде оперативно інформувати громадськість щодо цієї події.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також