На Посольство Украины в Бразилии было совершено нападение

30.08.2002, 13:12

29 августа было совершено вооруженное нападение на Посольство Украины в Федеративной Республике Бразилия. (укр.)

Підступним чином група озброєних злочинців, увірвавшись на територію Посольства, проникла в службове приміщення і, погрожуючи вогнепальною зброєю, намагалася заволодіти коштами Посольства.

Незважаючи на загрозу власному життю, співробітники української місії заблокували вхід до службових приміщень, викликали поліцію і спробували нейтралізувати грабіжників.

Попри спроби затримати злочинців, їм вдалося втекти.

На місце інциденту прибули представники поліції та керівник протоколу МЗС Бразилії, який висловив жаль з приводу скоєного правопорушення.

Розпочато слідство. Особи нападників встановлюються.

У зв'язку зі скоєним проти українського дипломатичного представництва злочином Посольством України в Бразилії було зроблено демарш бразильській стороні. Водночас, до МЗС України було викликано Тимчасового повіреного у справах Федеративної Республіки Бразилія в Україні, якому висловлено протест з приводу інциденту, що стався. Увагу бразильського дипломата було звернуто на необхідність забезпечення належного рівня охорони Посольства України в Бразилії згідно з міжнародними нормами і правилами. Українська сторона зажадала проведення негайного розслідування та надання їй інформації про його результати.

Міністр закордонних справ України Анатолій Зленко дав жорсткі вказівки дипломатичним і консульським установам України за кордоном щодо посилення безпеки співробітників місій та державного майна.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також