"ТАТА Grup" планирует инвестировать в экономику Украины

07.08.2002, 15:22

Глава индийской фирмы "ТАТА International Grup" Судхиром Диорас, который находился с визитом в Киеве, встретился с Премьер-министром Украины Анатолием Кинахом и Вице-премьер-министром Украины Василием Роговым. (укр.)

"ТАТА International Grup" - одна з потужніших компаній Індії, яка працює на ринку України вже 6 років і нещодавно відкрила в Києві свій офіс.

В розмові з індійським бізнесменом Прем'єр-міністр підкреслив, що в Україні поступово створюється сприятливий клімат для інвестицій: поглиблюються структурні ринкові реформи, формуються складові демократичного суспільства, сформувався достатньо високий рівень макрофінансової стабільності. Змінюється й структура економіки - випереджаючими темпами зростає машинобудування, телекомунікації, інформаційні галузі, переробна, харчова промисловість.

Українська економіки зацікавлена у співпраці з надійними партнерами на довгостроковій основі. Йдеться не просто про торгівлю, а про співпрацю на основі інвестицій, створення спільних підприємств, участі в приватизації. А. Кінах зауважив, що з таким партнером, з такою відомою у світі компанією, як "TATA", працювати дуже цікаво. Виробництво компанії формує більше, ніж 2% ВВП Індії, її загальний оборот - $9 млрд. Сфера інтересів "ТАТА Grup" містить автомобілебудування, металургію, телекомунікації, легку промисловість. В неї є всі підстави поглибити ефективну співпрацю з Україною.

Віце-прем'єр-міністр України також провів зустріч з виконавчим директором індійської компанії "ТАТА Grup", в ході якої обговорювались питання щодо перспектив залучення в Україну значних інвестицій з боку індійської торговельно-промислової групи. С. Діорас поінформував В. Рогового про відкриття в Україні представництва компанії та її плани щодо розширення своєї присутності на ринках України та країн СНД.

Він також повідомив, що транснаціональна компанія "ТАТА Grup", є провідною торгово-промисловою групою у приватному секторі країни із загальною чисельністю працюючих понад 225 тисяч осіб. Високо оцінюючи макроекономічні досягнення та покращення інвестиційного клімату в Україні протягом останніх років, С. Діорас висловив зацікавленість у налагодженні довгострокового співробітництва з Україною у галузях металургії, автомобілебудування, легкої промисловості, готельного бізнесу, сфері телекомунікацій та високих технологій.

У свою чергу Віце-прем'єр-міністр України наголосив на тому, що з прийняттям у минулому році ряду кодексів, в Україні створено необхідні правові умови для більш широкого залучення іноземних інвестицій.
Инф. пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також