Оргкомитету Всеукраинской благотворительной акции "Милосердие" нужна помощь

20.09.2002, 11:45

Организационный комитет по подготовке и проведению Всеукраинской благотворительной акции "Милосердие" приглашает всех желающих принять посильное участие в проведении акции в этом году. (укр.)

Щорічно, починаючи з 1999 року, в Україні проводиться Всеукраїнська благодійна акція "Милосердя", приурочена до Міжнародного дня громадян похилого віку та Міжнародного дня інвалідів, що відзначаються 1 жовтня та 3 грудня. Нині в Україні проживає близько 14 млн. пенсіонерів, серед яких 2,6 млн. інвалідів різних груп і категорій, 4,2 млн. ветеранів війни, 5,4 млн. ветеранів праці, 412 тис. малозабезпечених сімей.

Частина з них - одинокі, які потребують не тільки матеріальної підтримки, але й постійного стороннього догляду. На забезпечення соціальних гарантій цих громадян спрямовані соціальна політика держави, стратегія подолання бідності в Україні.

Для цього здійснюється пенсійна реформа, яка має створити надійну основу гарантованої соціальної захищеності людини в старості. За роки незалежності України прийнято цілу низку законодавчих актів, спрямованих на розв'язання найбільш гострих соціальних проблем. Створена і діє мережа соціальних установ. Прийняті і здійснюються державні програми щодо медичного обслуговування, надання соціальних послуг, які мають адресний характер.

До цієї роботи залучаються підприємства та організації різних форм власності. Проте, держава поки що не в змозі в повному обсязі задовольнити всі життєві потреби громадян, що потребують підтримки. Особливе місце у вирішенні цих проблем займає благодійництво, яке набуває все більшого поширення. Трудові колективи підприємств, установ та організацій, громадські організації, релігійні конфесії, окремі громадяни не залишаються байдужими до долі старшого покоління, до людей з особливими фізичними потребами.

За 3 попередні роки в ході Всеукраїнської акції близько 6 млн. осіб отримали грошову та матеріальну допомогу. Але є не тільки грошовий чи матеріальний вимір цієї акції. За цією цифрою й сотні тисяч українців, які продемонстрували свої високі людські якості, проявили характерні для нашої нації душевну щирість, теплоту.

Оргкомітет з підготовки і проведення Всеукраїнської благодійної акції "Милосердя" звертається до Міністерств, відомств, інших центральних і місцевих органів виконавчої влади, керівників установ, власників підприємств і організацій всіх форм власності, релігійних конфесій, громадських організацій, до підприємців, всіх громадян України із закликом взяти посильну участь у проведенні цьогорічної благодійної акції.

Сподіваємося, що це звернення знайде відгук у широкої громадськості, адже піклування про ближнього повинно стати нормою нашого повсякденного життя. Необхідні довідки щодо проведення акції можна отримати в Міністерстві праці та соціальної політики України (220-45-71, 220-90-43), а також в Міністерстві праці та соціального захисту Автономної Республіки Крим, в обласних, міських та районних управліннях праці та соціального захисту населення. Ми дякуємо всім за розуміння та підтримку акції.
Инф. пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також