Украина просит ООН разобраться

23.09.2002, 11:15

Украина просит Совет Безопасности Организации Объединенных Наций расследовать обвинения ее в причастности к поставкам вооружений в Ирак. (укр.)

21 вересня 2002 року Міністр закордонних справ України Анатолій Зленко направив листа голові Ради Безпеки ООН пану Стефану Тафрову.

У листі, зокрема, говориться: "Приводом для звернення до Вас є продовження спроб звинуватити Україну у причетності до передачі озброєнь Іраку, зокрема, станцій радіотехнічної розвідки "Кольчуга", на порушення режиму санкцій, встановленого Радою Безпеки ООН".

"Неодноразові розслідування та перевірки, проведені із залученням компетентних органів України, у тому числі останнім часом, однозначно свідчать про безпідставність будь-яких звинувачень на адресу нашої країни стосовно постачання озброєнь чи товарів подвійного використання до Іраку", - підкреслив Міністр закордонних справ.

"Україна суворо дотримувалася і продовжує дотримуватися своїх зобов'язань щодо безумовного виконання санкцій РБ ООН стосовно Іраку", - наголосив А. Зленко.

"Враховуючи зазначене та зважаючи на висловлену Генеральним секретарем ООН готовність за наявності звернення Ради Безпеки доручити провести відповідне розслідування, звертаюсь з проханням до Вас, шановний пане Голово, розглянути цього листа та здійснити необхідні кроки, згідно з відповідними правилами, якими керується у своїй діяльності Рада Безпеки ООН, для встановлення фактів та поінформувати уряд України про результати", - заявив Міністр закордонних справ.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також