Подготовка спортсменов - дело серьезное

04.09.2002, 12:41

Чтобы достичь высоких результатов на всех уровнях спорта, необходимо отрабатывать собственную украинскую школу, заявил Премьер-министр Украины Анатолий Кинах во время заседания Организационного комитета по вопросам подготовки и участия спортсменов Украины в Олимпийских и параолимпийских играх. (укр.)

Засідання оргкомітету було присвячено розгляду виконання постанови Кабінету Міністрів України "Про заходи щодо підготовки та участі спортсменів України у ХІХ зимових, XXVIII літніх Олімпійських, VIII зимових та ХІІ літніх Параолімпійських іграх, Всесвітніх іграх глухих, Всесвітніх Універсіадах, чемпіонатах світу та Європи". На думку А. Кінаха, ця робота має важливе значення з точки зору удосконалення державної політики України з розвитку фізкультури і спорту як невід'ємної частини інтеграції України у світовий спорт, підвищення авторитету і довіри до нашої держави.

Глава уряду закликав членів оргкомітету зробити певні висновки з невтішних результатів виступів українських атлетів на XIX Зимових Олімпійських іграх в Солт-Лейк-Сіті. "Щоб мати високі результати на всіх рівнях спорту, необхідно відпрацьовувати власну школу, виховувати атлетів, залучати державні і приватні ресурси, новітні технології, досягнення науки і сучасного зарубіжного досвіду. І тільки на такій основі можна мати надію на високі результати в тих чи інших змаганнях" ,- зазначив Анатолій Кінах.

Прем'єр-міністр звернув увагу на те, що засідання оргкомітету практично співпало із завершальною стадією підготовки проекту державного бюджету України на 2003 рік, і це дає можливість врахувати основні пропозиції і принципові організаційні питання.

Присутні заслухали інформацію Голови Державного комітету України з питань фізичної культури і спорту М. Булатової про хід виконання заходів з підготовки та участі спортсменів України у ХІХ зимових, XXVIII літніх Олімпійських, VIII зимових та ХІІ літніх Параолімпійських іграх, Всесвітніх іграх глухих, Всесвітніх Універсіадах, чемпіонатах світу та Європи

Також на засіданні було внесено зміни до складу Організаційного комітету та затверджено план його роботи на IV квартал 2002 року.
Инф. пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також