Евросоюз открыл Полицейскую миссию в Боснии и Герцеговине

16.01.2003, 11:23

Представитель Украины при Европейском Союзе принял участие в церемонии открытия Полицейской миссии Евросоюза в Боснии и Герцеговине. (укр.)

15 січня Представник України при ЄС Р. Шпек взяв участь у відкритті Поліцейської місії Європейського Союзу в Боснії і Герцеговині (ПМЄС у БіГ). Офіційне відкриття Місії відбулося у Сараєво у присутності Міністра закордонних справ Греції, діючого Голови Ради Г. Папандреу, Високого уповноваженого ЄС з питань Спільної зовнішньої та безпекової політики Х. Солани, інших високих посадових осіб.

Поліцейська місія Європейського Союзу (ПМЄС) у Боснії та Герцеговині, - перша трирічна операція ЄС з урегулювання цивільних криз у рамках європейської Спільної зовнішньої та безпекової політики. В цілому у Місії братимуть участь 30 країн, включаючи країни-члени ЄС та партнерів, які забезпечують участь у цій кампанії 500 поліцейських офіцерів та більш ніж 300 міжнародних цивільних та місцевих службовців.

У відповідності до Угоди між Україною та ЄС щодо участі України у Поліцейській місії Євросоюзу у Боснії і Герцеговині, підписаної 23 грудня 2002 року у Представництві України при ЄС у Брюсселі, у ПМЄС у БіГ братимуть участь 5 українських миротворців.
По материалам официального сайта Представительства Украины при Европейском Союзе.

Читайте також