Украина вошла в состав Исполнительного совета Организации по запрещению химического оружия

25.10.2003, 12:59

Кандидатура Украины утверждена в составе Исполнительного совета Организации по запрещению химического оружия. (укр.)

Таке рішення було прийняте у четвер, 23 жовтня ц. р., учасниками VIII сесії Конференції держав-учасниць Конвенції про заборону хімічної зброї (КХЗ), яка триває в Гаазі (Нідерланди).

Обрання України до складу цього впливового виконавчого органу Організації стало підтвердженням активної політики нашої держави в галузі контролю над озброєнням та роззброєнням, зокрема, хімічним, результатом чіткого і неухильного дотримання положень КХЗ, транспарентності національних об'єктів хімічної промисловості.

Згідно з прийнятим на VIII сесії Конференції рішенням, Україна набуде членства у Виконраді ОЗХЗ у травні 2004 року і перебуватиме в її складі до травня 2006 року.

Члени Виконради обираються Конференцією строком на два роки для забезпечення ефективного функціонування Конвенції. На своїх сесіях Виконрада розглядає питання, пов'язані з імплементацією Конвенції та виробляє відповідні рекомендації Конференції щодо їх вирішення. В особливо серйозних та екстрених випадках Виконрада ОЗХЗ інформує про свої занепокоєння ГА ООН та РБ ООН.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також