ЕБРР открывает кредитную линию для "Укрсоцбанка"

31.10.2003, 11:56

АКБ "Укрсоцбанк" был утвержден Европейским банком реконструкции и развития для участия в программе кредитования агротрейдеров и сельскохозпроизводителей под залог зерна, который должен оформляться складскими документами. (укр.)

Розмір встановленої ЄБРР кредитної лінії для АКБ "Укрсоцбанк" складає $10 млн. Строк дії - до кінця липня 2004 року з можливістю пролонґації.

Основні параметри кредитів, які мають надаватись АКБ "Укрсоцбанк" за рахунок коштів цієї кредитної лінії: сума кредиту одному позичальнику - до $2500 тис.; сума кредиту не може бути більшою ніж 75% від вартості застави; зерно має складати не менше 67% вартості застави.

Зараз між АКБ "Укрсоцбанк" та ЄБРР готується до підписання відповідна угода. АКБ "Укрсоцбанк" планує розпочати надання кредитів до кінця цього року.

АКБ "Укрсоцбанк" вже співпрацює з Європейським банком реконструкції та розвитку за двома програмами - Кредитування малих і середніх підприємств (МСП-3) та Сприяння торгівлі для банків в країнах Центральної, Східної Європи та СНД - із сумарним розміром кредитних ліній $20 млн.

АКБ "Укрсоцбанк", заснований у вересні 1990 року, входить в групу найбільших банків України. Фінансовий результат АКБ "Укрсоцбанк" станом на 1 жовтня 2003 року - 45 млн. 061 тис. грн. Чисті активи на зазначену дату склали 4 млрд. 765 млн. грн. Капітал банку становить 466 млн. грн. Кредитний портфель (без врахування міжбанківських кредитів) - 2 млрд. 880 млн. грн.
По материалам пресс-релиза АКБ "Укрсоцбанк".

Читайте також