В Украине самые крупные должники по зарплате - угольные предприятия

24.11.2003, 12:08

Среди отечественных предприятий-должников самые крупные суммы долга по заработной плате в Украине имеют предприятия угольной промышленности. (укр.)

Про це повідомив міністр юстиції Олександр Лавринович, посилаючись на судові рішення про примусове стягнення боргів по зарплатах, провадження по яким на сьогодні знаходяться на виконанні Державної виконавчої служби Міністерства юстиції.

Зокрема, повідомив міністр, до найбільших підприємств-боржників відносяться всі підприємства вугільної промисловості Донецькій області. Станом на жовтень 2003 р. в провадженні органів державної виконавчої служби Донецької області знаходилося на виконанні 31665 виконавчих документа про стягнення заборгованості по заробітній платі з підприємств вугільної промисловості на загальну суму 82296415 грн.

Крім того, до таких підприємств-боржників можна віднести ДХК "Олександріявугілля" у Кіровоградській області. Сума боргу по цьому підприємству на користь фізичних та юридичних осіб складає 46596849 грн.

Міністр юстиції також повідомив, що останнім часом скарги громадян України до Європейського Суду з прав людини у Страсбурзі також здебільшого стосуються невиконання судових рішень щодо стягнення з підприємств вугільної галузі заборгованостей із заробітної плати. Зокрема, зі 148 заяв, що було надіслано Європейським Судом станом на листопад для надання зауважень урядом України, 30 справ стосуються боргів з заробітної плати, а також компенсацій та щомісячних виплат шахтарям за ушкодження здоров'я.
По материалам пресс-службы Министерства юстиции Украины.

Читайте також