Принята программа работы ГУУАМ

27.11.2003, 10:45

18-19 ноября в Киеве в Министерстве иностранных дел Украины прошло очередное заседание Комитета национальных координаторов ГУУАМ. (укр.)

Участь у засіданні взяли делегації п'яти держав-учасниць ГУУАМ, а також США, інших держав та інституцій, серед яких Болгарії, Туреччини, Румунії, Угорщини, Єврокомісії та ОБСЄ.

Результатом зустрічі стало прийняття Програми роботи ГУУАМ на період до чергового Саміту та Положення про країну координатора галузевої робочої групи. Учасники також обговорили і погодили порядок денний наступного засідання Ради міністрів закордонних справ ГУУАМ, що відбудеться 1-2 грудня в Маастріхті (Нідерланди), в рамках чергового засідання РМЗС ОБСЄ.

Особливу увагу було приділено результатам реалізації Рамкової програми ГУУАМ-США, зокрема, стану розробки проектів зі сприяння торгівлі та транспортуванню та створенню Віртуального центру щодо боротьби з тероризмом.

В рамках зустрічі КНК відбулося засідання Робочої групи ГУУАМ з економіки та торгівлі, під час якого було розроблено план дій зі створення зони вільної торгівлі ГУУАМ, а також погоджено проект Протоколу про правила визначення країни походження товарів до Угоди ГУУАМ про створення зони вільної торгівлі.

Українську делегацію на засіданні очолював заступник міністра закордонних справ Олександр Моцик.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також