В ООН обсуждали вопросы использования водных ресурсов планеты

27.11.2003, 10:45

24 ноября на пленарном заседании 58-й сессии Генеральной Ассамблеи ООН состоялось обсуждение комплексных вопрос, связанных с использованием океанов, морей и водных ресурсов планеты. (укр.)

Запобігання екологічним кризам, зокрема й тих, що викликані людською діяльністю, безпека мореплавства, боротьба з тероризмом (піратством) на морі, захист живих ресурсів Світового океану - на цих актуальних проблемах загострили свою увагу десятки делегацій держав-членів ООН. На думку учасників дискусії, лише тісна, взаємовигідна співпраця на основі принципів морського права дозволить світовому співтовариству ефективно подолати труднощі і виклики, які нині визначають міжнародний "порядок денний" у цій сфері.

Як заявив, виступаючи на засіданні, Постійний представник України при ООН Валерій Кучинський, наша держава дотримується послідовної позиції, заснованої на необхідності поглиблення глобального співробітництва у сфері екологічного захисту і належного використання ресурсів Світового океану.

Поруч з цими проблемами Україна як активний учасник світової антитерористичної коаліції також надає пріоритетного значення боротьбі з будь-якими виявами тероризму на морі. Ми виступаємо за подальше посилення принципів верховенства права і зміцнення миру і безпеки у міжнародному морському просторі, підкреслив український представник.

Україна належить до числа активних учасників міжнародного співробітництва у морській сфері. Наша держава є стороною Конвенції ООН з морського права, яка встановлює юридичні рамки і має стратегічне значення для національних, регіональних і глобальних дій у світовому океанічному просторі.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також