На правительственном совещании обсуждали ситуацию на рынке зерна и хлеба в Украине

03.11.2003, 12:00

Члены правительства и руководители областных государственных администраций Украины на совместном совещании обсудили вопросы выработки согласованной ценовой политики на рынке зерна, муки, хлеба и хлебобулочных изделий. (укр.)

Вiдкриваючи нараду, перший вiце-прем'єр Микола Азаров сказав, що метою цих заходiв стане збереження стабiльного фiнансового стану галузi i мiнiмiзацiя додаткових витрат населення.

За словами Миколи Азарова, у липні-серпні, завдяки заходам, що були вжиті Урядом, вдалося стабілізувати ситуацію на ринку круп, хлiба i хлiбобулочних виробiв, а в кінці серпня загалом по Україні роздрібні ціни на основні види хліба були приведені до рівня травня, в окремих регіонах вони навіть знизилися. У той же час у вересні-жовтні сталося поступове підвищення цін на хліб і хлібобулочні вироби. Зокрема, середній рівень роздрібних цін на хліб з борошна вищого ґатунку підвищився в десяти регіонах. На сьогодні в Україні склалася ситуація, коли більше половини регіонів продовжують утримувати ціни на хліб, а в інших спостерігається їх зростання, відзначив Микола Азаров. Така неузгоджена політика приводить одночасно до збитків у хлібобулочній галузі і додаткових витратах населення, сказав він.

Віце-прем'єр покритикував ряд регіонів, а також Держкомрезерв і державну акціонерну компанію "Хліб України" за недостатні темпи формування запасів зерна.

Під час наради з доповіддю виступили віце-прем'єр-міністр з питань агропромислового комплексу Іван Кириленко та голови державних обласних адміністрацій.

За підсумками наради, Кабінет Мiнiстрiв доручив Міністерству аграрної політики, Міністерству економіки i з питань європейської інтеграції, Міністерству фінансів протягом тижня розробити механізм регулювання цін на хліб.

За цей час будуть розглянутi пропозиції регіонів щодо стабiлiзацiї цін на хліб, серед яких адресні дотації з місцевих бюджетів незаможним верствам населення, дотування хлібопекарських підприємств, регулювання цін на соцiальнi види хліба.
По материалам пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також