Украину посетил консультант Глобального фонда борьбы с ВИЧ/СПИД, туберкулеза и малярии

04.11.2003, 12:26

С 27 октября по 4 ноября в Киеве находился консультант Глобального фонда борьбы с ВИЧ/СПИД, туберкулеза и малярии профессор Лука Брусати. (укр.)

Метою місії до Києва Луки Бруcаті є проведення оцінки ефективності діяльності Національного Координаційного механізму Країни (КМК) та варіантів його подальшого удосконалення. Ця місія до України є частиною глобальної діяльності, спрямованої на перегляд механізмів координації і реалізації, прийнятих у всьому світі самим Глобальним фондом.

В вечері 3 листопада відбулася зустріч пана Л. Брусаті з Міністром охорони здоров'я України А. В. Підаєвим. Консультант Глобального фонду подякував міністру за чудово організований візит. "Мій візит в Україну не слід розцінювати як інспекційний. Для Глобального фонду є важливим знати, наскільки його рекомендації знаходять втілення в Україні, країні, що є першою в регіоні, якій Фонд надає допомогу. Фонду необхідний зворотній зв'язок, потрібен досвід України, щоби передати його іншим країнам."

На запитання А. В. Підаєва, як консультант Фонду оцінює діяльність МОЗ та КМК, Л. Брусаті відповів, що побачив КМК як живий, діючий організм. Діяльність КМК крім реальних результатів в рамках реалізації проекту ГФ допомагає продемонструвати громадянам України, всьому суспільству, що в державі існує новий, дієвий підхід до реалізації складних, комплексних проблем.

"У мене є відчуття, що процес в Україні йде вірним шляхом. Різні гравці сидять за одним столом і обговорюють стратегічні і тактичні питання", - зазначив Л. Брусаті.
По материалам пресс-службы Министерства здравоохранения Украины.

Читайте також