Украинские спортсмены достойно выступили на Всемирных играх среди военнослужащих

16.12.2003, 12:08

25 медалей разного достоинства, в частности, 7 золотых завоевали спортсмены Вооруженных Сил Украины на III Всемирных играх среди военнослужащих. (укр.)

Збірна команда Збройних Сил України повернулася з м. Катанія (Італійська Республіка), де 2-12 грудня брала участь у ІІІ Всесвітніх іграх серед військовослужбовців.

Українські військові спортсмени успішно виступили у 6 видах змагань (плавання, легка атлетика, бокс, фехтування, сучасне п'ятиборство, вітрильний спорт) і посіли 5 командне місце, виборовши при цьому 25 нагород різного ґатунку. Зокрема, 7 золотих, 14 срібних та 4 бронзові медалі.

Слід відзначити, що основні суперники української збірної, а це команди Росії, Китаю, Італії, та Північної Кореї, які посіли, відповідно, перше-четверте місця, були представлені на Іграх значно чисельнішими складами.

А загалом, в змаганнях з 14 видів спорту взяли участь 3624 спортсмени з 89 країн світу (у міжнародній Раді військового спорту зареєстровано 127 країн).

Оцінюючи результати виступу збірної команди Збройних Сил України на ІІІ Всесвітніх іграх серед військовослужбовців, голова Спортивного комітету Міністерства оборони України полковник Олександр Величко, зазначив, що основні лідери сьогоднішнього українського військового спорту, залучені до підготовки до Олімпійських ігор за окремими планами, участі у цих змаганнях взяти не змогли. Проте, як наголосив Олександр Величко, й за цих умов, виступ збірної можна вважати вдалим і результативним.

Наступні, IV Всесвітні ігри серед військовослужбовців, заплановано провести у 2007 році у м. Делі (Індія).
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також