Министры иностранных дел Украины и России подвели итоги сотрудничества

27.12.2003, 12:53

Министры иностранных дел Украины и Российской Федерации Константин Грищенко и Игорь Иванов отмечают важное значение украино-российского саммита, который состоялся в Керчи 24 декабря для дальнейшего развития отношений между двумя странами. (укр.)

26 грудня в Москві відбулися переговори між делегаціями МЗС України та РФ на чолі з главами зовнішньополітичних відомств двох країн Костянтином Грищенком та Ігорем Івановим.

К. Грищенко та І. Іванов проаналізували підсумки співробітництва між двома країнами у 2003 році.

І. Іванов під час зустрічі наголосив, що відносини з Україною є пріоритетом для Російської Федерації, а також висловив сподівання на те, що обидві країни і в майбутньому всі актуальні питання двосторонніх взаємин вирішуватимуть у дусі конструктивізму і стратегічного партнерства.

У свою чергу К. Грищенко дав високу оцінку україно-російському самміту у Керчі і зокрема внеску глав двох держав у розв'язання проблематики Азово-Керченського розмежування.

Співрозмовники також наголосили на необхідності оперативного виконання доручення Президентів України та Росії щодо формування Єдиного економічного простору.

Окрему увагу на переговорах було приділено питанню розподілу закордонної власності колишнього СРСР.

Сторони також обговорили актуальні питання міжнародного життя, зокрема ситуацію в Грузії напередодні президентських виборів у цій країні, придністровське врегулювання, а також проблематику розширення ЄС.

По завершенні переговорів К. Грищенко та І. Іванов підписали Угоду між Кабінетом Міністрів України та урядом Російської Федерації про врегулювання претензій, які виникли внаслідок повітряної катастрофи, що сталася 4 жовтня 2001 року.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також