Делегация Совета Европы в Киеве обсуждает вопросы свободы слова

21.03.2003, 11:30

20 марта в Киев прибыла делегация Секретариата Совета Европы во главе с Директором по вопросам стратегического планирования Жаном Луи Лораном. (укр.)

Делегація Секретаріату Ради Європи (РЄ) прибула з метою проведення другого засідання Керівного комітету з реалізації Спільної програми Європейської комісії та Ради Європи щодо зміцнення демократичної стабільності в Україні.

Цього ж дня в МЗС в рамках візиту відбулася зустріч Директора РЄ з питань стратегічного планування Ж.-Л.Лорана з українськими експертами з питань ЗМІ - журналістами та редакторами провідних українських видань, теле- та радіокомпаній.

Головна увага на зустрічі приділялася ситуації зі свободою ЗМІ в Україні у світлі Звіту експертів Генерального секретаря РЄ, підготовленого за підсумками їх візиту в нашу державу у листопаді 2002 року.

Жан-Луї Лоран позитивно відзначив факт розміщення в українських періодичних виданнях тексту Звіту експертів Генсека РЄ та висловив задоволення з приводу того, що цей документ викликав активну дискусію в українському суспільстві з питань свободи ЗМІ.

Директор РЄ з питань стратегічного планування високо оцінив рівень співпраці з Україною з питань свободи ЗМІ в рамках Комітету Міністрів РЄ, відзначивши при цьому візит делегації експертів України зі свободи ЗМІ в Раду Європу у лютому цього року.

Зі свого боку, українські експерти виклали своє бачення положень Звіту експертів та шляхів реалізації рекомендацій, що містяться у ньому.

У цьому зв'язку Директор РЄ з питань стратегічного планування поінформував, що Рада Європи готова надавати Україні допомогу у сфері забезпечення свободи ЗМІ, зокрема в рамках Плану дій для ЗМІ в Україні.
Инф. пресс-службы Министерства иностранных дел Украины.

Читайте також