В Запорожье отравились 69 школьников

10.04.2003, 13:16

По информации Запорожской областной санитарно-эпидемиологической станции 9 апреля в 8.20 среди детей общеобразовательного учебного заведения N90 Коммунарского района г. Запорожье, в котором обучаются 897 детей, возникли симптомы отравления неизвестным веществом. (укр.)

Симптоми отруєння проявлялись подразненням слизових оболонок очей, верхніх дихальних шляхів. У деяких з них була нудота, тахікардія, підвищена температура, частину дітей морозило.

Зі слів завідувача учбової частини Вітновської І. А., 09.04.2003 року о 8.10 технічний робітник відчув невідомий різкий запах у чоловічому туалеті другого поверху школи. Запах почав розповсюджуватись в рекреацію (коридор) де знаходились учні 6-Б, 7-В і 11-Б класів (понад 100 учнів). Близько 8.20 завуч повідомила про ситуацію, що склалась, районний відділ освіти. Діти були виведені за межі школи.

Аналогічна ситуація виникла у 8-й школі-гімназії цього ж району.

Заняття в школах було припинено до з'ясування обставин. Всі діти оглянуті медпрацівниками. З проявами отруєння госпіталізовано 69 дітей. Після поглибленого медичного огляду частину дітей було виписано. Станом на 20.00 09.04.2003 року в лікарнях залишилась 21 дитина. Всі діти знаходяться у задовільному стані. Їм надається адекватна медична допомога.

В школах працювали бригади санепідслужби області. Відібрано проби повітря для лабораторних досліджень. У пробах повітря, дослідження яких уже завершено, перевищень гранично допустимих концентрацій (ГДК) за такими інградієнтами: сірчистий ангідрид, двоокис азоту, ароматичні вуглеводні не встановлено.

Експлуатацію обох шкіл постановами головного державного санітарного лікаря Комунарського району м. Запоріжжя припинено до встановлення причин отруєнь.

Про випадки отруєння серед учнів шкіл поінформовано обласну прокуратуру та управління МВС у Запорізькій області.

Ситуація знаходиться на контролі Міністерства охорони здоров'я України.
По материалам пресс-центра МОЗ Украины.

Читайте також