Украинские армейские спортсмены готовятся к Олимпиаде

19.04.2003, 13:49

Министр обороны Украины генерал армии Украины Владимир Шкидченко поручил Главнокомандующим видов Вооруженных Сил и оперативных командований взять под личный контроль подготовку армейских спортсменов к XXVIII Олимпийским играм в Афинах. (укр.)

18 квітня у малому залі Генерального штабу Збройних Сил України відбулося засідання оргкомітету Міністерства оборони України з питань підготовки армійських спортсменів до XXVIII Олімпійських ігор в Афінах, ІІІ Всесвітніх ігор серед військовослужбовців, ІV Спартакіади Збройних Сил країн-учасниць СНД та ІІ літніх Всеукраїнських спортивних ігор.

Учасники засідання заслухали інформацію голови Спортивного комітету Міністерства оборони України полковника Олександра Величка про хід підготовки спортсменів Збройних Сил України, які входять до складу Національної команди України та затвердили план заходів всебічного забезпечення армійських спортсменів до змагань найвищого рівня, зокрема, щодо покращення фінансування та створення належної матеріальної бази.

Голова оргкомітету Міністр оборони України генерал армії України Володимир Шкідченко за підсумками засідання дав доручення створити відповідні організаційні комітети у видах Збройних Сил та оперативних командуваннях, а Головнокомандувачам видів Збройних Сил та оперативних командувань особисто ознайомитися з цим напрямком діяльності та здійснити всебічну підтримку спортсменів Збройних Сил, які готуються до виступу у складі Національних збірних команд України з різних видів спорту.

За станом на 17 квітня 2003 року кандидатами на участь в Олімпійських іграх, які відбудуться у серпні 2004 року в Афінах, є 102 спортсмени Збройних Сил України.

Армійські спортсмени планують виступити у змаганнях з легкої атлетики, плавання, стрибків у воду, стрільби кульової , стрільби з луку, веслування академічного та на байдарках і каное, боротьби вільної та боротьби греко-римської, велоспорту, важкої атлетики, вітрильного спорту, стрибків на батуті, гімнастики, фехтування та сучасного п'ятиборства.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також