ВОЗ окажет помощь Украине в борьбе с туберкулезом

30.05.2003, 12:47

В Киеве состоялась встреча Министра здравоохранения Украины Андрея Пидаева с представителями высокой миссии Всемирной организации здравоохранения Гулжон Магнуссоном, Марио Равиглионе, Яап Брукманс и другими представителями высокой миссии. (укр.)

Основна тема зустрічі - обговорення проблеми туберкульозу в Україні та можливості технічної допомоги ВОЗ у посиленні та реалізації заходів, щодо боротьби з туберкульозом.

Андрій Володимирович коротко поінформував співрозмовників щодо ситуації з туберкульозом в Україні. Відзначивши, що уряд України визначив боротьбу з епідемією туберкульозу одним з своїх пріоритетів. Прикладом пильної уваги і готовності до конструктивних рішень зі сторони Верховної Ради, є Парламентські слухання на тему "Проблема туберкульозу в Україні та шляхи її вирішення" що нещодавно відбулися. І завдяки тому, що увага держави до зупинення та подолання епідемії визначена, перш за все, у пріоритетному фінансуванні з 2000 року запроваджено централізовану закупівлю протитуберкульозних препаратів із Державного бюджету. Сьогодні кожний хворий забезпечений всіма протитуберкульозними препаратами на повний курс лікування.

Д-р Гулжон Магнуссон відзначив, що проблема туберкульозу, це проблема не тільки Європи а й всього світу. І насамперед потрібно об'єднувати зусилля, що боротьби з цією епідемією. Він також повідомив Міністра, що ВОЗ готова надавати будь яку можливу технічну допомогу Україні, з метою повного контролю за епідемією. І найкращим об'єднанням зусиль повинно стати створення спільної робочої групи. Основним завданням цієї групи повинна стати діяльність в напрямку координації дій, та обміну досвідом а також співпрацю в наукових та практичних дослідженнях. А також розробка нових шляхів та критеріїв щодо подолання епідемії.

Андрій Володимирович відзначив, що інтереси українського уряду і світової спільноти в напрямку подолання епідемії цілком співпадають і Україна в черговий раз засвідчує свою відданість боротьбі з цією недугою.
По материалам пресс-службы Министерства здравоохранения Украины.

Читайте також