16% киевлян толком не знают, что такое Интернет

12.06.2003, 14:59

16% киевлян толком не знают, что такое Интернет, а еще 20% сказали, что посещали Сеть лишь "пару раз" (укр.).

Такі результати соціологічних досліджень, проведених 7-8 червня 2003 року у Києві Всеукраїнською громадською організацією "Об'єднання гуманістів України".

Про це повідомив на прес-конференції в УНІАН голова Об'єнання Валерій Нечипоренко. За його словами, 23% респондентів зазначили, що користуються Інтернетом не часто - тільки як випадає нагода; 8% киян заходять до Мережі 2-3 рази на тиждень - виключно заради розваги, а 11% користуються Всесвітньою павутиною щодня, при чому для 3,2% Інтернет - є щоденною і виробничою, і побутовою необхідністю, а для 7,7% - лише виробничою. Ще 10% опитаних не змогли чи не захотіли відповідати на запитання "Як часто ви користуєтеся Інтернетом?" У відповідях на це запитання опитуваних просили не враховувати електронну пошту, а мати на увазі лише мережу сайтів.

Як було повідомлено на прес-конференції, присвяченій нагородженню лауреатів першого в Україні банерного фестивалю, організованого Об'єднанням гуманістів, 7% опитаних київських перехожих вважають Інтернет однозначно шкідливим для суспільства, ще 12% переконані, що від Мережі шкоди більше, ніж користі; 36% дали протилежну оцінку - "користі більше, ніж шкоди", а от 43% киян впевнені, що Інтернет - однозначно корисний для суспільства. (Ще 3% не змогли відповісти на запитання).

Як зазначив Валерій Нечипоренко, у цілому 79% киян оцінюють Інтернет позитивно, але постійно ним користуються лише 32%.

Було опитано 1012 киян - випадкових перехожих. Опитування проводилося кількома групами соціологів біля кількох станцій метро. Вік, матеріальне становище, стать, віросповідання та національність до уваги не бралися.
Про це повідомляє УНІАН.

Читайте також