Европейскому Центру исследований проблем безопасности исполнилось 10 лет

12.06.2003, 11:27

Министр обороны Украины принял участие в праздничных мероприятиях по случаю 10-летия Европейского Центра исследований проблем безопасности имени Джорджа Маршала. (укр.)

11 червня у німецькому місті Гармішпартенкірхен відбулися урочистості з нагоди 10-річчя Європейського Центру дослідження проблем безпеки імені Джорджа Маршалла.

У святкових заходах взяли участь керівники військових відомств Західної, Центральної та Східної Європи, країн-членів та партнерів НАТО. Українську військову делегацію очолював Міністр оборони України генерал армії України Володимир Шкідченко.

Європейський Центр дослідження проблем безпеки імені Джорджа Маршалла є вищим навчальним закладом в області оборони і безпеки для офіційних осіб - фахівців із питань безпеки і зовнішньої політики більш ніж з 44 держав світу. Центр створює форум для експертів в області зовнішньої політики і політики безпеки країн, розташованих на просторі від Атлантики до Євразії, а також проводить дослідження, що спрямовані на пошук загальних підходів при вирішенні складних проблем, які становлять загрозу для регіональної та міжнародної безпеки.

Починаючи з 1994 року 47 українських військових пройшли навчання у Центрі імені Дж. Маршалла.
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також