В Скадовске пройдут "Черноморские игры"

14.06.2003, 13:00

VI Всеукраинский благотворительный фестиваль "Черноморские игры" пройдут в июле 2003 года в Крыму. (укр.)

З 7 по 13 липня 2003 року у найбільшому курортному місті дитячого відпочинку України Скадовську, на березі Чорного моря, під патронатом Президента України Леоніда Кучми та за підтримки Міністерства культури і мистецтв України відбудеться VI Всеукраїнський благодійний дитячий фестиваль "Чорноморські Ігри". Ініціатором та організатором фестивалю виступає ЗАТ "Таврійські Ігри".

Фестиваль "Чорноморські Ігри" спрямований на пошук, виявлення, розвиток талановитих дітей в Україні незалежно від їхнього національного походження та соціального статусу. Участь у фестивалі є безкоштовною, що дає змогу залучити до "Чорноморських Ігор" дітей із незаможних родин, сиріт та маленьких мешканців сільської місцевості.

1500 дітей із різних куточків України беруть участь у конкурсних програмах фестивалю та ще близько 1000 - у великому дитячому святі, яке самі діти охрестили "Казкою на березі Чорного моря".

У рамках фестивалю відбудуться конкурс серед вокалістів і вокальних груп, конкурс танцювальних колективів, багато супутніх заходів та розваг, серед яких дитяча дискотека, конкурс малюнків та скульптур з піску, графіті. Вперше в рамках "Чорноморських Ігор" пройдуть змагання з брейк- дансу.

Для того, щоб потрапити на фестиваль, юним вокалістам необхідно було пройти відбір фахівців, які входили до складу журі. Причому відбір відбувався як очно - під час регіональних відбіркових турів, так само і заочно - після прослуховування фонограм. Всього на адресу фестивалю для участі у конкурсі вокалістів надійшло понад 500 зголошень від 1500 дітей із усіх областей України. Після першого туру прослуховування для участі у другому турі фестивалю запрошено 97 вокальних одиниць (з них 22 вокальні групи).

На танцювальний конкурс було надіслано понад 200 зголошень. Після перегляду відеоматеріалів до участі у другому турі відібрано 35 колективів. Буковина представлятиме найбільшу кількість конкурсантів на фестивалі - 11 творчих одиниць.

Фестиваль "Чорноморські Ігри" розпочнеться 7 липня конкурсними переглядами в Палаці культури ім. Т.Г.Шевченка, які відбудуться у трьох номінаціях - вокалісти-хлопці (дві вікові групи), вокалісти- дівчата (три вікові групи) та вокальні групи (три вікові групи). Щодня визначатимуться учасники III-го туру, що проходитиме 11-13 липня вже на великій сцені, яку компанія "Зінтеко" побудує на березі Чорного моря. Звичайно, усі прослуховування та концерти фестивалю відбуватимуться тільки "наживо" - це правило "Чорноморських Ігор". Третій тур визначить лауреатів фестивалю та володаря Гран-прі. Паралельно в "Зеленому театрі" ("Зеленка") проходитиме конкурс танцювальних колективів, фінал якого теж відбудеться на великій сцені.

До складу журі фестивалю увійдуть відомі музичні фахівці: викладачі вокалу та танцю, хореографи, артисти. Склад журі, з метою уникнення тиску на його членів, до початку фестивалю не оголошується.

Для більш тісного спілкування дітей, обміну досвідом та приємного дозвілля у дитячому оздоровчому таборі "Слава", де проживатиме більшість учасників фестивалю, буде організовано фестивальний центр із власними іграми, дискотекою та іншими розвагами.

За підсумками фестивалю буде створено телевізійний фільм, який і засвідчить сучасний рівень розвитку дитячої творчості в нашій країні.
По материалам пресс-релиза ЗАО "Таврійські Ігри".

Читайте також