Украина отметила День защиты детей

02.06.2003, 12:10

Президент Украины Леонид Кучма поздравил соотечественников с Днем защиты детей, который ежегодно отмечается 1 июня. (укр.)

"Відтоді, як існує український рід, ми складаємо шану Матері і Дитині. І так буде завжди, доки народжуватимуться маленькі українці.

Як батько і дідусь, я назавжди запам'ятаю ту справді неповторну мить, коли ти обіймаєш свою дитину, онука. Обіймаєш - своє майбутнє. Це і є щастя, момент істини, те, задля чого ми живемо.

Діти - наш найдорожчий скарб, наша надія, гордість і опора.

Забезпечувати їх, розвивати здібності, підтримувати й заохочувати обдарованих - святий обов'язок сім'ї, школи, влади, громадськості.

Спільно ми зробимо все, аби захистити українську дитину, аби вона не знала гіркоти ранніх розчарувань. Адже від нас, дорослих, залежить, яким буде становлення маленької людини, як складеться її доля, яким виросте покоління українців ХХІ століття.

Упевнений, що це будуть ерудовані, талановиті молоді фахівці, люди сучасного світу, сучасної Європи, гідної їх України", - йдеться у вітанні.

Глава держави побажав юним громадянам України мирного неба, щастя й здоров'я, материнської ласки, сімейного затишку та вірних друзів.
По материалам официального сайта Президента Украины.

Читайте також